In de tuin


Een milieuvriendelijkere tuin

Tuinieren is een ideale activiteit voor uw gezondheid, uw budget en uw omgeving. Deze tijdloze tijdverdrijf biedt een geweldige manier om u te verbinden met de natuur, calorieën te verbranden, gezonder te eten en minder duur, leven te geven aan de vegetatie om je heen en het verminderen van de onnodige verspilling van middelen die is gekoppeld aan het vervoer van groente en fruit, en bloemen bij u thuis.

Tuinieren met Enagic biedt nog meer voordelen voor uw planten!

In tegenstelling tot kraan en gebotteld water 1* waarin verontreinigingen inzitten (dingen die uw planten uiteraard niet nodig hebben), kan uw Enagic water ioniseer machine, schoon water genereren, waarvan u weet dat het gezond is voor de bodem, planten en compost.

Voordelen van tuinieren 

Hoe milieuvriendelijk groeit uw tuin?

Tuinieren is een milieuvriendelijke keuze voor de aarde, maar het is ook een gezonde keuze voor u!

Gezondheidsdeskundigen hebben de voordelen van tuinieren op uw voeding, gezondheid, begroting, algehele welzijn, en de bouw van de gemeenschap 2*, lang bestudeerd. Uit de bevindingen van tientallen jaren studie blijkt spannend nieuws voor elke groene vinger! Tuinieren is een leuke en lonende ervaring die uw leven en het leven van uw omgeving 2* verbeteren kan.

Gezonde voeding

Onderzoekers hebben jarenlang bestudeerd wat u waarschijnlijk al weet: als u zelf voedsel verbouwt, eet u het! Mensen die hun eigen voedsel verbouwen, plukken de vruchten van hun werk 2*, wat betekent dat ze gedijen op een gezonde en evenwichtige voeding. Leer uw kinderen over het belang van gezonde voeding in uw eigen tuin. Wanneer ieder lid van de familie deel uitmaakt van het planten, zaaien, telen, oogsten en voorbereiding van uw eetbare tuin, zal u de voordelen en het gemak van gezonde voeding 2* worden versterkt.

Tuinier voor een gezondere aarde, gezonder familie, en een gezonder u!

Gezonde beweging

Tuinieren is een favoriete methode van oefening voor elke leeftijd, geslacht, en cultuur 2*. Als u denkt tuinieren alleen maar voor je moeder is, denk eens opnieuw! Deze totaal natuurlijke, kalmerende activiteit kan uw spierkracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit verhogen, en is een gematigde cardiovasculaire workout 3*. In feite, is 45 minuten van tuinieren gelijk aan 30 minuten van aerobic oefening. 3*

Tuinieren ook goed voor uw gewrichten, zodat u geen zorgen hoeft te maken over blessures die zijn gekoppeld aan zware fitness oefeningen. Dit is de reden waarom tuinieren een aanrader is voor mensen die een sedentair leven 2* leiden, zwangere vrouwen en overlevenden van kanker. Als u op zoek bent naar een lonende vorm van oefening die uw leven milieuvriendelijker en gezonder kan maken, vindt u het in uw eigen tuin!

Uw Budget

Tuinieren kan een prachtige opluchting worden voor uw portemonnaie. Wist u dat elke euro die u in een eetbare tuin investeert, tot 25 euro waarde van groenten kan opleveren ? 4* Deze milieuvriendelijke activiteit is zowel duurzaam als budget-vriendelijk. U kunt geld besparen en sla de kruidenier en supermarkt-producten over, die die dagen oud zijn en veel van de voedingswaarde hebben verloren. Dit betekent dat u gezondere voedsel kunt hebben voor minder geld! Investeren in uw tuin betekent dat u investeert in uw economische begroting en algehele gezondheid.

Gezonde geest

Tuinieren is ook een prachtige activiteit voor de ondersteuning van een gezonde geest en algehele welzijn. Studies suggereren dat buitenshuis werken met aarde kan helpen tot bevorderen van stress vermindering en genezing 2*. In feite, is tuinbouw-therapie een beproefde en echte methode van herstel voor patiënten van de geestelijke gezondheid van alle leeftijden 2*. Wanneer u buitenshuis in uw tuin werkt, ervaart u een plant-menselijke relatie die uw lichaam kan helpen te ontspannen en zelfs stress, spierspanning, en angst 2* verminderen. Dus volgende keer dat u de stress van de dag weg wilt werken, neem dan geen luxe bad, maar ga in plaats daarvan met uw handen in de grond spitten, zodat u een verbinding krijgt met de energie van de natuur.

Uw tuin is niet compleet zonder Kangen Water! Uw Enagic water ioniseer machine kunt u een gezonde, weelderige tuin creëren.

Werk vandaag nog aan uw Enagic tuin om een milieuvriendelijke en evenwichtig leven te krijgen!

Tuinieren met Kangen Water

Met Enagic Water tuinieren is een geweldige manier om uw planten en bloemen weelderig en gezond te maken. Net als uw lichaam schoon, alkalische en chloorvrij Kangen Water voor de gezondheid nodig heeft, hebben uw planten ook gezond water voor de optimale groei en voeding nodig. Het water uit uw Enagic machine kan zelfs zwakke planten revitaliseren, waardoor ze sterker en levendiger dan ooit tevoren worden! Enagic Water stimuleert kiemkracht en zaailing ontwikkeling, waardoor uw planten in topconditie zijn zonder het gebruik van schadelijke chemische stoffen.

Met voedzame groenten en bloemen d.m.v. Enagic water uit uw eigen tuin, kunt u geld besparen op de supermarkt en bloemist.

U kunt ook de hoeveelheid pesticiden in uw huis verminderen of helemaal verwijderen, stoppen met de verspilde middelen die gekoppeld zijn aan het vervoer van planten, bloemen, en het produceren ervan over de gehele wereld. U kunt zelfs uw geurige bloemen gebruiken voor uw eigen zelfgemaakte parfum.

Keer terug naar de basis, en ontdek hoe uw Enagic machine kan helpen een prachtige en milieuvriendelijke tuin te laten groeien.

Eerst moet u beslissen welke Enagic Water goed is voor uw planten. Planten hebben verschillende voorkeuren in pH voor water- en bodem, en het water dat u geeft, zal een grote invloed hebben op de gezondheid van de planten en hun groei. 5*

Hier is een algemene lijst van planten die in alkalisch, neutraal en licht zuur water en bodem gedijen:

Planten die liever iets Alkalisch Kangen Water prefereren (pH 8,5-9,5)

De meeste van deze planten hebben een optimale groei met water pH 7.5-8.5, maar u kunt experimenteren tussen Kangen Water pH 8.5 en neutraal water pH 7,0 om de beste resultaten te vinden. De pH van de bodem zal een grote impact hebben op de keuze van het juiste water.

Deze planten omvatten: asperges, bieten, kool, bloemkool, selderij, wortelen, champignons, peterselie, geraniums, irissen, phlox, vinca (maagdenpalm), hortensia’s (voor roze bloemen) en seringen. Hortensia’s zijn een zeldzame plant, zoals de pH van het water, de kleur van de bloemen verandert van roze tot blauw.

Planten die liever iets Zuur Water prefereren (pH 4,0-6,0)

Sommige planten hebben liever licht zuur water en bodem. Uw Enagic SD501 ingesteld op pH 5.0 voor de volgende groenten en planten: rododendrons, begonia’s, Azalea’s, heideplanten, hortensia’s (voor blauwe bloemen), pinda’s, komkommers, aardappelen, dille, prei, chili peppers, aubergine, knoflook, bieslook, artisjok, tomaten, en de meeste bessen. Rozen groeien het mooiste met pH 5.5-6.5, u kunt het beste experimenteren met licht Zuur Water (vastgesteld op pH 6.0) en Neutraal Water (pH 7,0) om te zien welke de gezondste rozen oplevert in combinatie met de bodem.

Vergeet niet om altijd rekening te houden met de pH van de bodem, wanneer u een bepaald type Enagic Water kiest om uw planten te gieten.

Planten die liever Neutraal Water prefereren (pH 7,0)

Veel groenten en planten gedijen in een neutrale pH. Deze planten zijn: spinazie, pastinaak, dahlia’s, chrysanten, spruiten, zoete erwten, broccoli, asperges, bonen, avocado, meloen, kiwi, munt, sla, uien, Yam (eetbare wortelknol), radijs, squash (een soort pompoen), paprika, en tulpen.

Gebruik Enagic Neutraal Water om deze planten gehydrateerd en gezond te houden.

Ongeacht welke Enagic Water u voor uw tuin kiest, u kunt er van uitgaan dat uw planten met dit schone, kwalitatief hoogwaardige water mooi en gezond blijven. En niet te vergeten hoe heerlijk uw fruit en groenten smaakt, nadat u ze hebt schoongewassen met Kangen Water, in plaats van gechloreerd leidingwater!

Hier zijn enkele andere nuttige tips voor een succesvolle Kangen tuin:

1.Plan altijd vooruit. Schets uw tuin met pen en papier zodat u een duidelijk plan hebt van waar alles zal worden geplant. Kleinere planten moeten in de voorste rij worden geplant en grotere planten achteraan.

2.Geef uw planten water in de ochtend of ’s avonds laat, wanneer het buiten niet te warm is. Geef uw planten water in de winter, wanneer de temperatuur boven de 4-5 graden is zonder sneeuw.

3.Zorg ervoor dat u de aanplant instructies van elk van uw planten leest, zodat u precies weet hoeveel Enagic Water ze nodig hebben.

4.Planten hebben in winderige klimaten extra water nodig, omdat de wind de aarde en de planten snel uitdrogen kan.

5.Als de bodem extra stimulans zou kunnen gebruiken, gebruik dan uw eigen Kangen Compost. Deze zelfgemaakte organische meststof zal nieuw leven brengen aan uw bodem en planten!

Tuinieren is een leuke, duurzame en ecologisch verantwoorde bezigheid die u helpt alsmede voor het algehele welzijn van uw gezin. U en uw kinderen en hebben veel baat bij een eigen gezonde tuin. Ontdek hoe u uw leven en uw hele omgeving kunt verbeteren, door het kweken van uw eigen Enagic tuin!

Tuinieren voor uw kinderen

Tuinierende kinderen zijn gezonde kinderen

Er zijn veel goede redenen om uw kinderen met hun handen in de tuin te laten graven en zo te verbinden met de natuur. Onderzoekers hebben jarenlang de vruchtbare voordelen van tuinieren voor onze jongste, groene liefhebbers bestudeert. Of ze nu een tuin ontwerpen, planten, oogsten, of genieten van de heerlijke beloningen voor hun harde werk, tuinieren leert uw kinderen levenslessen die niet gemakkelijk kunnen worden gedoceerd in een klaslokaal.

Uit een studie van 2009 door de Children, Youth and Environments Center for Research and Design (Universiteit van Colorado) vonden de onderzoekers dat tuinieren een positieve invloed kan hebben op de fysieke, emotionele, intellectuele en sociale welzijn van kinderen. Hier zijn enkele van de bevindingen van die studie 6*:

1.Vanuit tuinieren kan een hechte gemeenschap groeien! Kinderen die tuinieren laten een betere zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, sociale vaardigheden zien en het vermogen goed samen te werken als een lid van een team.

1.Kinderen die hun eigen voedsel in een tuin verbouwen, eten meer verse producten en lopen minder risico op de ontwikkeling van obesitas. Ook tuinier activiteiten en programma’s op scholen leren over voeding, die tot een beter begrip van gezonde eetgewoonten leidt.

1.Tuinieren kan een positief effect op de band tussen kinderen en hun ouders en met andere volwassenen hebben.

1.Werken in een tuin cultiveert academische prestatie. Kinderen die tuinieren, scoren aanzienlijk hoger op wetenschappelijke prestatie tests in vergelijking met studenten die geen tuinier ervaring hebben.

1.Kinderen die hebben geleerd te tuinieren, hebben een meer “pro-milieu houding”, en vaker een begrip van ecologie en een sociale verantwoordelijkheid om zorg voor het milieu te tonen.

1.Volgens deze studie, evenals uitgebreide onderzoek uitgevoerd door de American Horticultural Therapy Association2, is werken in een tuin niet alleen ontspannend, maar het kan een gezonde geest bevorderen. Therapeutisch tuinieren en tuinbouw-therapie wordt gebruikt in openbare en particuliere scholen in het hele land om kinderen te helpen met speciale behoeften.

1.Tuinieren kruist culturele lijnen! Multiculturele school tuin programma’s tonen aan dat allochtone kinderen die tuinieren, veel meer kans hebben om een gevoel van verbondenheid naar de lokale gemeenschap te hebben, en delen hun erfgoed met migrantenkinderen die niet aan tuinier activiteiten deelnemen.

Het maakt niet uit hoe oud uw kinderen zijn, u kunt een groot verschil maken door hen in de tuin te laten helpen. Het is nooit te vroeg om ze te leren gezond te blijven, evenwichtig en ecologisch verantwoord, gewoon door je eigen groenten en fruit te telen.

Zorg ervoor dat u uw kinderen laat zien hoe ze de tuin en natuurlijk hun eigen lichaam gehydrateerd te houden met schoon, heerlijk Kangen Water!

Uw Enagic water ioniseer machine kan helpen om gezonde planten en gezonde hydratatie voor iedereen in uw huishouden te bevorderen. Leer meer informatie over de voordelen van het tuinieren met Kangen Water.

Composteren met Kangen Water

Compost: Geef terug aan de natuur

Compostering is gemakkelijk, natuurlijk, ecologisch verantwoord en het heeft een aangename geur aan de tuin wanneer goed wordt belucht. Als u het nooit geprobeerd heeft, zou u verbaasd zijn hoe eenvoudig en plezierig composteren is. Compostering vermindert bovenal drastisch afval in onze stortplaatsen.

The Inited States Environmental Protection Agency (EPA) meldt dat 72% van het stedelijk afval op stortplaatsen organisch is en kon worden gecomposteerd (hout, textiel/leder, tuinafval, voedsel en papier) 7*.

De voordelen van compostering gaan verder dan de vermindering van afval en minder gevaarlijke methaangas geproduceerd door vuilnisbelten 7*. Compostering is heel functioneel als een wijziging van de bodem en de fysieke, chemische en biologische eigenschappen van de bodem. Hierdoor ontstaan gezondere en sterkere planten in uw tuin 7*. Compost bevat de drie belangrijkste plant voedingsstoffen (stikstof, fosfor en kalium), en gezonde bacterien, gist en schimmels die helpen uw planten sterk te houden en zelfs te voorkomen van ziekten. Recycling van organisch materiaal in een compost vat zal helpen om uw planten en de bodem gezond te houden, dus u kunt trots zijn op uw eco-bewuste levensstijl die een groenere aarde bevordert.

Hoe te beginnen

U kunt kiezen om binnenshuis of buitenshuis te composteren, en vindt u vele verschillende ontwerpen en stijlen van compost vaten in de meeste winkels. Natuurlijk kunt u altijd uw eigen compost vat/hoop bouwen in uw garage of tuin (kippengaas, restanten hout, cement blokken, enz.). Ga op onderzoek uit om erachter te komen wat de beste oplossing is voor uw huis en levensstijl. Hier zijn de basisrichtlijnen voor het starten van uw eigen composthoop 8*

1. Een algemene regel is het gebruik van 3 delen “bruin” voor elk deel “groene”

Groene delen: gemaaid gras, bladeren, onkruid, etenswaren (fruit, groenten, koffiefilters, theebladeren, enz) %

Bruine delen: gedroogd gras of bladeren, graanhalmen, stro, houtkrullen (met matiging)

2. Composteer geen: vlees, zuivelproducten, botten, as en papier

3. Houdt uw compost hoop luchtig en kiep deze regelmatig om

4. Water, water, water! 50-60% van uw composthoop moet uit water bestaan.

Dit is een moeilijke hoeveelheid om te raden Een goede vuistregel is om te controleren of uw compost vochtig aanvoelt, maar niet doorweekt als een spons.

Enagic Water is een uitstekend ingredient voor compost. Waarom kraan of een flessen water toevoegen aan uw verse compost, die sporen van chloor, lood en andere verontreinigingen kan bevatten? Enagic Water is schoon, en gefilterd water.

Om te weten welke water u kunt gebruiken voor uw compost, moet u eerst de pH van uw bodem weten. De ideale voedingsbodem pH is ongeveer 6,3 tot 6,8, die licht zuur is. Als u vindt dat uw grond al te zuur is, moet u gebruik maken van Kangen Water om een gezonder evenwicht te creëren. Als uw grond te alkalisch is, probeer dan licht zuur water in uw compost. Ten slotte kunt u schoon neutraal water gebruiken in uw composthoop als uw bodem al perfect in balans is.

Net als Enagic Water de gezonde keuze is voor u en uw planten, is het ook het ideale water voor uw composthoop. Uw planten en bloemen bloeien prachtig nadat ze zijn gevoed met Kangen Compost!

Wormenbak

Laat een gebrek aan ruimte in uw tuin u niet weerhouden van het composteren! U kunt compost in uw eigen huis maken met vermicompost, oftewel een wormenbak. Die rode wormen/pieren worden gebruikt om het harde werk voor u doen. Deze nuttige wormen kunnen worden gekocht bij een visbenodigdheden winkel of een online worm boerderij. Een binnen composthoop is handig, want je kunt de voedselrestanten opslaan in een luchtdichte container in uw voorraadkast. Hierdoor kunt u uw voedselrestanten snel en gemakkelijk dumpen tijdens het koken of schoonmaken na het eten.

Neem stukjes versnipperd papier, rode wormen/pieren, tuinaarde, Enagic Water (licht zuur water, neutraal water, of Kangen Water), en voedselresten om je vermicompost/wormenbak te beginnen. Red wormen genieten van fruit, groenten, eierschalen, theezakjes, koffiedik, en granen. Vermicomposting duurt iets langer dan een achtertuin compost – ongeveer 4 tot 6 maanden. Ondertussen, buiten compostering duurt slechts ongeveer 3 tot 4 weken voor een goede compost. Maar vermicomposting is een geweldige oplossing als je beperkt bent tot een kleine tuin of niet naar buiten wilt met koud weer.

Gebruik van uw compost

Afgewerkte compost is 100% organische meststof, en het is precies wat uw tuin-en kamerplanten nodig hebben om gezond te blijven (samen met Kangen Water natuurlijk)! Uw Kangen Compost zal helpen bij het verbeteren van de kwaliteit, de vruchtbaarheid, ziekte-preventie, en de algehele gezondheid van uw bodem. Voeg van lente tot herfst, compost toe als bodemverbeteraar voor uw tuin en tuinplanten. Voor kamerplanten, vul een spuitfles met Enagic Water en voeg een paar eetlepels Kangen Compost voor een extra boost van voedingsstoffen.

Simpel gezegd, is compostering met Enagic een gezonde keuze voor u, uw planten en ons milieu!

_____________________________________________________________________________

1* http://www.ewg.org/tap-water/welcome and http://www.nrdc.org/water/drinking/bw/figure4.html

2* http://www.foodsecurity.org/UAHealthFactsheet.pdf

3* www.cleanairgardening.com/gardenexercise.html

4* http://www.houselogic.com/articles/save-money-your-edible-garden/

5* extension.usu.edu/files/publications/publication/AG_soils_2003-02.pdf

6* http://www.peecworks.org/PEEC/PEEC_Research/03D4BA56-007EA7AB.0/Yost2009BenefitsofGardening.pdf

7* The US Composting Council, USCC Position Statement: Keeping Organics Out of Landfills, http://compostingcouncil.org/education/resources.php

8* http://www.thegardenofoz.org/composting101.asp

Vraag naar onze gratis demo avonden!

Stuur een e-mail naar: info@KangenWater.Helpt.nl

Reacties zijn gesloten.