In de keuken


Een milieuvriendelijkere keuken

Als u denkt dat Kangen Water slechts is voor een optimale hydratatie, is er nog veel te ontdekking voor u!

Nu kunt u maximaal gebruik maken van uw Enagic machine door creatief te zijn in de keuken. Leer hoe u Kangen Water kunt gebruiken in al uw favoriete recepten en kook verfijnde gastronomische maaltijden met dit heerlijke water!

Uw lichaam is al hydrateerd met Kangen Water. Nu is het tijd om te leren hoe u vriendelijk voor uw omgeving en uw budget kunt zijn, door gewoon uw toepassingen voor Enagic Kangen Water uit te breiden.

Wordt gepassioneerd van milieuvriendelijk voedsel, milieuvriendelijk wonen en milieuvriendelijke gezondheid!

 

Milieuvriendelijke groenten en fruit

Zelfs als u een fervent Kangen tuinman bent, is de kans groot dat u nog een aantal van uw boodschappen elders moet kopen.

Waar kunt u de milieuvriendelijkste producten kopen?

Voor de meest verse en het gezondste voedsel, zijn lokale producten de beste optie. Het kopen van lokale producten zal ervoor zorgen dat er meer voedingsstoffen in zitten dan producten die het hele land of zelfs uit het buitenland gereisd heeft 1*. Groenten en fruit verliezen voedingsstoffen op de lange reis naar uw supermarkt en vaak plekken door de hobbelige rit 1*. De meeste supermarkt producten zijn 4 – 7 dagen voor aankomst in uw supermarkt al geplukt en slechts 18 cent van elke euro gaat naar de oorspronkelijke boer, terwijl 82 cent naar de verschillende tussenpersonen gaat 2*.

Ondertussen worden lokale producten meestal verkocht binnen 24 uur nadat ze zijn geplukt. En de lokale boeren geven meer prioriteit aan smaak, voedingswaarde en diversiteit dan aan transport 1*.

Het kopen van uw lokale producten is een verantwoorde beslissing zeker voor het milieu. Gemiddeld worden supermarkt producten 1500 kilometer vervoerd tot aan uw supermarkt 2*. Denk aan de middelen die u kunt besparen door gewoon uw verse, gezonde groenten en fruit bij de lokale boeren te kopen.

Het kopen van uw lokale producten, vooral als het biologisch gecertificeerd is, zal uw kansen op blootstelling aan bestrijdingsmiddelen verminderen of zelfs elimineren. Boeren mogen met bepaalde bestrijdingsmiddelen niet telen, maar de VS kan nog steeds die gevaarlijke bestrijdingsmiddelen naar andere landen exporteren – ongeveer 100 tot 150 miljoen pond van bestrijdingsmiddelen om precies 3* zijn. De VS inspecteert alleen de bestrijdingsmiddelen op ongeveer 1% van alle geïmporteerde producten die worden verkocht in de Amerikaanse supermarkten, die geteeld zijn met de schadelijke bestrijdingsmiddelen 3*.

Wanneer u voor de productie van lokale boeren kiest, kunt u gerust zijn dat de boeren zich hebben gehouden aan strenge regels, om geen gebruik te maken van bepaalde bestrijdingsmiddelen.

Ga op zoek naar kleine boerderijen of markten bij u in de buurt.

Zodra uw verse lokale producten thuis zijn, kunt u ze het beste wassen met uw Enagic machine. Ontdek hieronder hoe u het beste uit uw verse producten kunt halen met Kangen Water.

Maak uw groenten en fruit schoon met Enagic Water

Wassen en voorbereiding van uw verse producten

U moet uw producten altijd wassen, of het nu afkomstig is van een supermarkt of uit uw eigen tuin. Zelfs biologische producten kunnen ongewenste stoffen dragen, zoals ze worden blootgesteld aan natuurlijke meststoffen (mest, vis emulsie, enz.) en buiten elementen zoals luchtvervuiling.

Gelukkig, je hebt een krachtige Enagic water ioniserende machine die tot 5 types van gezond water produceert om je voedsel te reinigen! Door het combineren van de sterke punten van sterk zuur water (pH 2,5), Sterk Kangen Water (pH 11,0), en Kangen Water (pH 9,5), kunt u gerust zijn dat uw voedsel veilig is en klaar om te worden gegeten.

Hier zijn 3 eenvoudige stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw voedsel gezond is en vrij van chemicalien:

1. Dompel fruit, groenten, eieren, vis en zelfs vlees in een kom van sterk zuur water (pH2,5) gedurende 10 minuten. Sterk zuur water werkt zuiverend en verwijderd bacterien uit je voeding. U kunt het dompelen voordat of nadat u het gesneden hebt.

2. Doe uw producten in een kom met Sterk Kangen Water (pH 11,0), en dompel nog eens 15-20 minuten. Sterk Kangen Water (pH 11,0) is een geweldige emulgator voor het verwijderen van bestrijdingsmiddelen uit je voeding.

3. Spoel goed met Kangen Water voor het eten of koken.

Vooral als het product dat u hebt aangeschaft, behandeld is met bestrijdingsmiddelen, moet u Enagic water gebruiken om deze schadelijke chemicaliën uit uw voedsel te verwijderen. Bestrijdingsmiddelen zijn op basis van olie, zodat regenwater en leidingwater giftige stoffen niet kan oplossen. Maar Sterk Kangen Water (pH 11,0) is een krachtig middel dat bestrijdingsmiddelen op basis van olie kan oplossen. Hierdoor is uw voedsel schoon en vrij van chemicalien.

Waarom maakt u tijdens het koken gebruik van verontreinigd en gechloreerd water, als je de fenomenale Enagic waters kunt gebruiken? Spaar de kosten uit van reinigingsmiddelen! Bespaar je geld en gebruik het beste: Enagic water!

Hier zijn enkele andere tips voor uw producten:

*Koop altijd in het seizoen om de meest verse voedsel te garanderen!

*Kies briljant gekleurde rijpe producten. Wees kieskeurig!

*Houd je rauw vlees gescheiden van alle andere boodschappen.

*Was uw handen voordat u met een rauw voedsel (met inbegrip van groenten en fruit!) aan de slag gaat.

*Dompel elk deel van je fruit of groente, zelfs als je niet van plan bent de schil of korst op te eten.

Nadat u fruit, groenten, eieren en vlees hebt schoongemaakt, is het tijd om een heerlijke, gezonde maaltijd te maken! Voor meer informatie over hoe u maaltijden kunt bereiden met Kangen Water, lees hieronder.

Koken met Kangen Water

Gehydrateerd blijven met alkalische Kangen Water is een belangrijke stap in de richting van lichamelijke gezondheid, maar een gezonde voeding is ook van groot belang in de totale wellness. Gezond eten is voorstander van een gezond lichaam.

U kunt de kracht van uw Enagic machine maximaliseren van door te leren hoe je gezonde ingredienten van de natuur kunt bereiden met 3 verschillende soorten Enagic water en dan dit heerlijk en gezond voedsel koken met alkalische Kangen Water (pH8,5-9,5). Hier zijn enkele eenvoudige manieren hoe u Kangen Water kunt toepassen in uw recepten om uw voedsel nog meer voedzamer en lekkerder te maken:

1. Verspil niets van uw groenten! Veel mensen snijden de groente en gooien de uiteinden weg. In feite wordt van alle eetbare voedsel, 27%​ per jaar verspild! Maar je kunt met behulp van deze afgesneden rest stukken, minder afval creeren om gezonde zelfgemaakte Kangen Water bouillon te maken! Zodra uw groenten goed zijn schoongemaakt en u ze niet nodig heeft voor uw gerecht, kunt u deze meteen in de vriezer doen. Zodra u ongeveer 3 of 4 kilo gesneden groenten heeft, bent u klaar om heerlijke, smaakvolle Kangen Water groentebouillon maken. Zodra de bouillon is gemaakt, haalt u de gesneden groenten eruit en gooi deze op uw composthoop.

2. U kunt ook gebruik maken van de afgesneden groente restanten, om heerlijke Kangen Water salade dressings te maken! Heeft u ooit gekeken naar het label van de meeste saladedressings in de supermarkt, dan weet u dat ze voornamelijk uit water, hoog fructose gehalte, en andere natuurlijke en kunstmatige “smaken” bestaan. Waarom geen salade dressing maken van gezonde, alkalisch Kangen Water en andere voedzame en natuurlijke ingrediënten? Voor een heerlijke Kangen Water saus en salade dressing, met dank aan chef-kok Pascal’s DVD ” Open The Door To Evolution,” Kijk onderaan deze pagina voor de Recepten.

3. Het verminderen van afval maakt een groot deel uit om milieuvriendelijker te leven, dus hier is een andere tip wat u kunt doen met uw restjes. Sla uw garnalen staarten, mossel en rivierkreeft schelpen, vis uiteinden, en groente resten, om een heerlijke Kangen Water vissoep te maken.

4. Gebruik Kangen Water (9,0 pH) bij het stomen van uw voedsel. U kunt uw gestoomde voedsel meer smaak geven, door gebruik te maken van zelfgemaakte Kangen Water bouillon in plaats van water, of het toevoegen van citrus schillen aan het Kangen Water tijdens het stomen van uw groenten. Een bamboe stoomkoker is een uitstekende manier om uw groenten, vis en vlees, perfect te stomen en behoudt daardoor meer voedingsstoffen in uw eten dan koken, bakken of braden. Voor een gemakkelijke, smaakvol recept, raadpleeg je de Kangen Water Gestoomde Zalm en Aardappelen, verder op deze pagina.

5. Gebruik Kangen Water bij het zetten van Fair Trade thee en koffie, of in uw zelfgemaakte limonade. U zult verrukt zijn door de delicate boost dat Kangen Water kan hebben op uw gewone dranken.

6. Gebruik Kangen Water voor al uw recepten en zorg ervoor dat uw pasta, havermout, bonen, enz. kookt in Kangen Water voor de heerlijkste en gezondste maaltijd!

Er zijn zo veel mogelijkheden om Kangen Water te integreren in uw keuken! Wees creatief en ontdek hoe u uw eigen buitengewone Kangen Water draai kunt geven aan de gewone recepten.

Bereid voedsel met passie! Ontdek gastronomisch koken met Kangen Water.

 

Kangen Water met een smaakje

Drink Milieubewust, Drink Gezond

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom zoveel mensen ervoor kiezen om hun lichaam te voorzien van, cafeine houdende, calorierijke dranken?

Kangen Water moet het voortdurend ‘opnemen’ met drankjes die niet veel gezonde voordelen hebben, die niet voldoende vocht hydraterend zijn en meestal verpakt zijn in materialen die, na het gebruik ervan, verspild worden.

Hieronder treft u een ranglijst aan van de meest geconsumeerde dranken in de US (4):

1.Koolzuurhoudende frisdranken (bijna twee keer zo veel als alle andere dranken)

2. Flessen water

3. Koffie

4. Melk

5. Bier

Afgezien van wat sommige van deze dranken voor uw algehele gezondheid kunnen doen, zijn ze ook schadelijk voor ons milieu.

Hier volgen enkele feiten over hoe het milieu wordt beinvloed door deze populaire dranken:

-Meer dan 75% van alle plastic flessen (inclusief frisdrank- en waterflessen) liggen bezaaid of belanden uiteindelijk op een stortplaats (5)

-Plastic flessen zijn pas na 500 jaar biologisch afbreekbaar (5)

-De koolstof uitstoot van PET plastic (gevonden in plastic flessen) is zo’n 6 kilo CO2 per 0,45 kilo plastic (5)

-Hoewel ze van papier zijn gemaakt, zijn wegwerp koffiebekers NIET recyclebaar, omdat ze een plastic buitenlaagje hebben om ze lekvrij te maken

-Amerikaanse koffiedrinkers gebruiken jaarlijks ongeveer 40 miljard papieren en 25 miljard plastic bekers (6). Deze verspilde koffiebekers zou een ketting vertegenwoordigen van 55 keer rond de wereld!

Kangen Water kan uw lichaam hydrateren met schoon, gezond water en het vereist geen verspilde verpakking. Vul gewoon een BPA-vrije herbruikbare Enagic waterfles met Kangen Water voordat u het huis verlaat, en u kunt de hele dag van een gezonde, milieuvriendelijke hydratatie genieten.

Daag uzelf uit om niet de drang te hebben, uw lichaam te vullen met ongezonde dranken! Wees slim en hydrateer uw lichaam met heerlijk en vers Kangen Water voor een betere gezondheid en een groener leven.

Maak die ommekeer

Soms is het niet zo gemakkelijk om ongezonde dranken te vervangen door Kangen Water, vooral als je een verslaving hebt ontwikkeld voor suiker of cafeine.

Als u gewoonlijk uw maaltijd aanvult met zoete, vette of calorierijke dranken, dan kunt u mogelijk met een kleine verandering iets toevoegen aan uw heerlijke Kangen Water. Gebruik deze ideeën om uw Kangen Water met natuurlijke aroma’s nieuw leven in te blazen:

1.Het toevoegen van gemalen kruiden, zoals munt of citroengras, geeft extra aroma en smaak.

1.Citrus en bessen zorgen voor een fruitig smaakje aan Kangen Water. Snij of pers sinaasappels, limoenen, bosbessen, of aardbeien. Probeer fruitsmaken eens te mengen, zoals citroen met limoen.

1.Vul een karaf met schijfjes citroen en voeg dan Kangen Water toe voor een hele dag koel, verfrissend water.

1.Voor een sterkere smaak, voeg nog ongezoete vruchtensappen toe, bijvoorbeeld cranberry cocktail.

1.Vries kleine vruchten in (mandarijntjes, stukjes sinaasappels, mango schijfjes, bessen, enz.) en gebruik ze vervolgens als lekkere ijsblokjes in uw Kangen Water.

1.Voeg Fair Trade kruidentheezakjes aan koud Kangen Water toe en de smaak ervan zal met het water ‘samensmelten’. Dit maakt een geweldige ijsthee voor een zomerse namiddag.

Zo kunt u altijd genieten van een gezonde, heerlijke drank zonder het milieu uit het oog te verliezen!

Zeg NEE tegen plastic flessen en verspillende verpakkingen en wees creatief met Kangen Water.

Wist u, dat er alleen al in Amerika voor de productie van plastic waterflessen net zoveel olie gebruikt wordt, dat er een miljoen auto’s er een jaar op kunnen rijden?

 

Recepten met Kangen Water

Zelfgemaakte Groentenbouillon met Kangen Water

-1,5 tot 2 kilo Groenten (selderij, wortelen, uien, tomaten, groene paprika’s, rapen, aardappelen, champignons, enz)

– 2 eetlepels olijf olie

– 3 teentjes knoflook

– 2 laurierblad

– 8 kopjes Kangen Water (pH 9,5)

– 1 bosje gehakte peterselie

– zout en peper naar smaak toevoegen

Werkwijze:

– Breng alle ingrediënten in een grote pan aan de kook.

– Zet het vuur lager en sudder het geheel gedurende minstens een uur.

-Zeef de groenten met een vergiet boven een kom of pot en verwijder de laurierblaadjes.

-Voor een robuustere smaak kunt u de groeten ook eerst grillen/roosteren, alvorens deze tot een bouillon te trekken.

Kangen Water Saus en Saladedressing 7*

– Zaadjes van 1 / 2 Papaya

-1/2 tot 1 beker bladgroenten, zoals (boeren)kool of sla (rucola) / de afgesneden restjes en stelen

– 4 teentjes knoflook

– 5 tot 6 (groene) uien / de restjes wortel vd ui

– peterselie (het restafval van ..)

– koriander (het restafval van ..)

-vers sap en zaden van 3 tot 4 citroenen (gebruik de schil nog voor het zetten van thee)

– 1 bosje verse tijm

– 1 kopje sesam olie

– 1 eetlepel olijf olie

– 1 theelepel zeezout

– 1 kopje Kangen Water (pH. 9,5)

– 1/2 kopje vers kokosnootmelk

– 1 avocado

Werkwijze:

– Leg de Papayazaadjes op de bodem van een blender.

-Week en spoel de bladgroenten af, knoflook, uien, peterselie, koriander en tijm (zie voor meer informatie ‘ Koken met Kangen Water’

– Zeef het geheel voor je het in de blender doet .

– Voeg de citroensap (met zaadjes) en het zeezout toe.

-Meet de sesam olie en de olijf olie in afzonderlijke maatbekers af, alvorens deze ook toe te voegen in de blender.

-Giet nu HEEL LANGZAAM het Kangen Water erbij, zodat het een emulgerende werking heeft (een substantie wordt).

– Voeg de verse kokosnootmelk en de avocado toe.

– Meng het geheel op een lage mengsnelheid.

– Bewaar de dressing in een glazen pot in de koelkast.

Geniet van een grote verscheidenheid aan voedsel – van traditionele salades tot gestoomde groeten of vis! De dressing werkt als een een heerlijke en veelzijdige saus.

Visbouillon met Kangen Water 8*

– 8 kopjes Kangen Water (pH 9,5)

-Alle garnalen staartjes, schelpen en vis resten

– 1 tot 1,5 kilo groenten (wortelen, uien, selderij)

– 2 takjes peterselie

– 2 takjes tijm

– 2 laurierblaadjes

Werkwijze:

– Doe het Kangen Water in een grote pan

– Voeg de garnalen staartjes, schelpen en vis resten toe

– Laat het geheel gedurende 45 minuten trekken (niet koken!)

– Voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel nog 1 uur trekken

– Zeef de Visbouillon in een stevig vergiet of zeef.

Gestoomde Zalm en Aardappelen met Kangen Water

– 1 pond gehalveerde vastkokende aardappelen

– 1 citroenschil (restprodukt van het ‘Kangen Water Saus’ recept

– 4 gevilde wilde zalm filets

– Kangen Water Saus, 1/2 tot 3/4 kopje (zie hierboven)

Werkwijze:

-Plaats een 2-laags bamboe stoommandje boven een pan met (genoeg) Kangen Water of zelfgemaakte bouillon, zodat het de onderrand bereikt

– Voeg de citroenschil toe en laat het geheel trekken

-Leg op de bodem van het onderste stoommandje slablaadjes en leg de aardappelen er bovenop.

– Stoom ze totdat ze gaar zijn, zo’n 15 minuten

-Leg op de bodem van het bovenste stoommandje (bak)papier / aluminiumfolie waarin de zalm wordt gewikkeld

-Breng de zalm op smaak met peper en zeezout en stoom de zalm gaar, zo’n 7 minuten.

-Doe de gestoomde aardappelen in een grote kom en prak ze, en voeg (zee)zout, peper, evt. boter of olijf olie toe

– Serveer de vis met een scheut Kangen Water saus er bovenop.

Smakelijk Eten!

_____________________________________________________________________________

1* http://chge.med.harvard.edu/programs/food/nutrition.html

2* http://www.localharvest.org/buylocal.jsp

3* http://www.floridafarmers.org/issues/pesticides.htm

4* Beverage Marketing Corporation, 2008

5* http://www.ensobottles.com/FAQ/FAQ-Environmental-Impact.html

6* http://www.internationalpaper.com/US/EN/index.html

7* Chef Pascal’s DVD “Open the Door to Evolution”

8* Adapted from www.dishinanddishes.com

Vraag naar onze gratis demo avonden!

Stuur een e-mail naar: info@KangenWater.Helpt.nl

Reacties zijn gesloten.